TOLES Foundation vizsgatréning

Felkészülés a TOLES Foundation nemzetközi középfokú jogi szaknyelvi vizsgára

“Jó hangulatú, egy munkás nap végén mindig feldobott! A tananyag boséges a tanítóno legjobb fej! Az ára sem indokolatlanul magas.”

(Huszonéves pályakezdő ügyvéd)
Mi a TOLES?

A TOLES (Test of Legal English Skills) Examination egy nemzetközi nyelvvizsga, ami a vizsgázók jogi angol nyelvtudását méri.

Az angliai vizsgaközpont kétszintű (Foundation és Advanced) nyelvvizsgáját az angol nyelv oktatásában jártas brit jogászok fejlesztették ki olyan ügyvédeknek, bíróknak, ügyészeknek, joghallgatóknak és nyelvtanulóknak, akiknek nem angol az anyanyelvük, mégis nemzetközi jogi irodákban, vagy nemzetközi ügyekkel foglalkozó vállalatoknál, jogi testületeknél illetve alapítványoknál szeretnének dolgozni, ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő szinten tudjanak jogi témákról angolul kommunikálni, és ezt egy nemzetközileg ismert és elismert vizsgával bizonyítani is tudják.

A vizsga a nemzetközi kommunikációban használt jogi és kereskedelmi tranzakciók nyelvezetét teszteli. Emiatt kifejezetten a mindennapokban használt angol jogi terminológia ismeretét méri, letételéhez viszont nincs szükség angol vagy amerikai jogi ismeretekre.

A szaknyelv helyes használata és nem a jog területen megszerzett tárgyi tudás áll a vizsga központjában.

A feladatsorokat az angliai központban állítják össze, és ott is javítják ki a kitöltött feladatlapokat. Emiatt a vizsga értékelését 4-6 héttel annak megírása után küldik vissza a vizsgaközpontba, ekkor veheti át a vizsgázó is a bizonyítványát.

TOLES Foundation Examination

A vizsga sikeres letétele középfokú jogi angol nyelvismeretet követel meg, ezért azoknak ajánlott, akik már elkezdtek jogi angolt tanulni, de még az általános angol területén is szükségük van fejlődésre. Egyúttal kiváló felkészülés a TOLES Advanced Examination-re is.

Ez a középfokú vizsga két részből áll:

  • Paper 1 : 90 perces olvasás és írás feladatlap.
  • Paper 2 : 30 perces hallott szöveg értését mérő feladatsor.

A két feladatsor megoldásával összesen legfeljebb 100 pont érhető el. Jó eredménynek számit minden 80 pont fölötti megszerzett pontszám.

Ebbe a több tanegységből álló tanfolyamunkba is be lehet kapcsolódni minden új modul kezdeténél, amihez viszont feltétel, hogy a csak egyes modulokra jelentkező, mint szintfelmérő tesztet, megírja a modult lezáró dolgozatot, és hogy annak eredménye legalább 60% legyen.

TOLES Foundation nyelvtanfolyam:

A tanfolyam hossza: 60 óra
Az órák időpontja: Igény szerint.
A tanfolyam helye: Precedens Nyelvstúdió
(1011-Budapest, Hunyadi János út 1.)TIT Központ
(1088-Budapest, Bródy Sándor u. 16.)
A tanfolyam díja: 120 000 Ft

Jelentkezés

Tananyag