TOLES Advanced tanfolyam és vizsgatréning

Felkészülés a TOLES Advanced nemzetközi felsőfokú jogi szaknyelvi vizsgára

“Bátran ajánlom mindenkinek a Precedens Nyelvstúdiót! Nagyon jó volt a hangulat, szerettem járni, sokat tanulhattam, így persze már azt fontolgatom, hogy a következő tanfolyamra is beíratkozom. És ezt nyugodtan felteheted a világhálóra! :-)

(Tizenöt éve gyakorló ügyvéd)

Mi a TOLES?

A TOLES (Test of Legal English Skills) Examination egy nemzetközi nyelvvizsga, ami a vizsgázók jogi angol nyelvtudását méri.

Az angliai vizsgaközpont kétszintű (Foundation és Advanced) nyelvvizsgáját az angol nyelv oktatásában jártas brit jogászok fejlesztették ki olyan ügyvédeknek, bíróknak, ügyészeknek, joghallgatóknak és nyelvtanulóknak, akiknek nem angol az anyanyelvük, mégis nemzetközi jogi irodákban, vagy nemzetközi ügyekkel foglalkozó vállalatoknál, jogi testületeknél illetve alapítványoknál szeretnének dolgozni, ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő szinten tudjanak jogi témákról angolul kommunikálni, és ezt egy nemzetközileg ismert és elismert vizsgával bizonyítani is tudják.

A vizsga a nemzetközi kommunikációban használt jogi és kereskedelmi tranzakciók nyelvezetét teszteli. Emiatt kifejezetten a mindennapokban használt angol jogi terminológia ismeretét méri, letételéhez viszont nincs szükség angol vagy amerikai jogi ismeretekre.

A szaknyelv helyes használata és nem a jog területen megszerzett tárgyi tudás áll a vizsga központjában.

A feladatsorokat az angliai központban állítják össze, és ott is javítják ki a kitöltött feladatlapokat. Emiatt a vizsga értékelését 4-6 héttel annak megírása után küldik vissza a vizsgaközpontba, ekkor veheti át a vizsgázó is a bizonyítványát.

TOLES Advanced Examination

Ez a vizsga azoknak ajánlott, akiknek biztos, haladó szintű angol nyelvtudásuk van, és tanultak jogi szaknyelvet. Valamint javasolt olyan jogi területen dolgozóknak, akik tapasztaltak angol nyelven íródott jogi dokumentumok értelmezésében illetve fogalmazásában.

A felsőfokú vizsga egy 120 perces szövegértési és fogalmazási feladatokat tartalmazó feladatlap megoldásából áll, ennek a vizsgának nincsenek hallott szöveg értését mérő feladatai.

A maximálisan kapható 500 pontból a megszerzett pontok szerint a következő minősítő okleveleket állítják ki:

Gold (451-500 pont)
Orange (401-450 pont)
Red (301-400 pont)
Purple (201-300 pont)
Blue (101-200 pont)
Green (0-100 pont)

A tanfolyam hossza: 80 óra(heti 1x3x45 perc, 26 héten át)
Az órák időpontja: Igény szerint.
A tanfolyam helye: Precedens Nyelvstúdió
(1011-Budapest, Hunyadi János út 1.)TIT Központ
(1088-Budapest, Bródy Sándor u. 16.)
A tanfolyam díja: 160 000 Ft

Jelentkezés

Tananyag